To si zapamätajte Pridať medzi obľúbené! Nastaviť ako homepage!
 
Vyberte si:





2 x Zelená Káva - 2 x 250 ks kapsúl | UŠETRITE AŽ 7,50 EUR
47 SKK

 

CYTO FLAVIN7® 90 ks kapsuly

Lyofilizovaný koncentrát rastlinných flavonoidov, komplex synergicky pôsobiacich enzýmov z pšeničných klíčkov, klíčkov brokolice a lucerny.

Čo by sme mali vedieť o flavonoidoch?

Flavonoidy sú produkty látkovej výmeny rastlín, vo zvýšenej miere sa vyskytujú v šupkách a jadierkach ovocia ako aj v stonkách rastlín. Existuje množstvo dôkazov, laboratórnych aj klinických, ktoré poukazujú na výnimočné účinky flavonoidov na ľudský organizmus. Početné vedecké štúdie dokumentujú skutočnosť, že flavonoidy zohrávajú dôležitú úlohu v prevencii chronických ochorení. Bol preukázaný ich priaznivý vplyv na hladinu cholesterolu. Okrem týchto účinkov majú flavonoidy protizápalové, antioxidačné, protivírusové, hepatoprotektívne, protisklerotické a imunomodulačné účinky.

Čo treba vedieť o enzýmoch?

• Sú to bielkoviny, ktoré urýchľujú biochemické reakcie v ľudskom organizme.

• V ľudskom organizme objavili asi tritisíc enzýmov.

• Počas jednej minúty sa enzýmy zúčastňujú v 36 miliónoch biochemických procesov.

• Človek disponuje s enzymatickými systémami, ktoré v priebehu života treba dopĺňať.

• Len živé organizmy sú schopné produkovať enzýmy.

• Naším najvýznamnejším zdrojom enzýmov sú rastlinné klíčky.

Z drobného zrnka sa vplyvom vlhka a tepla obrovskou energiou vyrúti nový život. V zrnkách je obsiahnuté veľké množstvo ENZÝMOV, ktoré sú potrebné k vývoju rastliny, ich počet pri klíčení ďalej narastá. Keď sa zrnko mení na klíček, jeho obsah vitamínu C sa zvýši 27násobne, obsah karoténu sa po dvojhodinovom klíčení zvýši o 200 %, obsah vitamínu B o 50 %, obsah vitamínu E o 120 %. Bioklíčky obsahujú o 25 % viac energie, ako mäso, ale od nich sa nepriberá.

Choroby, zotavovanie sa z chorôb, nedostatočné stravovanie nás oberajú o veľké množstvo enzýmov z enzymatickej zásoby organizmu, časom sa naruší rovnováha, na organizmus pôsobí čoraz väčší tlak vážnych ochorení.

Odporúčaná denná dávka:

• Na prevenciu denne 2 x 2 kapsúl.

• Ako doplňujúca terapia: denne 3 x 2–3 kapsúl.

• Nevhodné pre deti do 3 rokov, použitie u tehotných a dojčiacich konzultovať s odborníkom.

Čo obsahujú výrobky FLAVIN7®?

Flavonoidy: kvercetín, rutín, miricetín, kempferol, izoramnetín, malvidín-3-glykozid, katechín, chryzín, galangín, apigenín, fizetín, luteolín, morín a mnoho ďalších flavonoidov v menšom množstve. Resveratrol: trans-, cis-, a ich glykozidy. Ďalšie antioxidanty, ktoré obsahujú jednotlivé druhy ovocia použité pri výrobe, vitamíny, minerálne látky, stopové prvky.

 

 

Cardio FLAVIN7® - 90 kusov kapsúl

Lyofilizovaný koncentrát rastlinných flavonoidov, obohatený výťažkom zo stoniek čerešní a višní, liečivých rastlín – hlohu, trnky.

Čo treba vedieť o stonke čerešní a višní?

Obsahujú látky, hlavne prokyanidíny a flavonoidy, ktoré priaznivo pôsobia na činnosť srdca. Početné vedecké štúdie potvrdzujú účinnosť týchto látok v doplňujúcej terapii v prípade zníženej srdcovej výkonnosti, miernom tlaku a zvieraní v hrudníkovej časti tela, poruchách srdcového rytmu. Kontraindikácie nie sú známe, ale v prípade, že symptómy prevyšujú mierne poruchy, je nevyhnutné lekárske vyšetrenie! Vedľajšie účinky nie sú známe ani v prípade trvalého užívania produktu.

Čo treba vedieť o hlohu?

Hloh je liečivá rastlina, ktorá posilňuje vyčerpané srdce, podporuje lepší prísun kyslíka a glukózy do srdcového svalu, reguluje srdcový rytmus. Nepriamo pôsobí ukľudňujúco, stabilizujúco, zlepšuje spánok. Napomáha starým a vyčerpaným ľuďom, ktorí žijú v neustálom zhone a strese a majú preťažené srdce, pretože zmierňuje symptómy, ako je pocit zníženej výkonnosti, pocit tlaku a zvierania v hrudníkovej oblasti, určité druhy porúch srdcového rytmu.

Užívanie hlohu sa doporučuje aj preventívne, i po infarkte.

Čo treba vedieť o trnke?

Trnku užívali už v staroveku. Trpký plod znižuje hladinu tukov v organizme, podporuje látkovú výmenu a prispieva k redukcii telesnej hmotnosti, pôsobí močopudne a môžeme ju použiť na čistenie obličiek. Prípravky z trnky čistia krv a posilňujú organizmus. Plod je bohatý na vitamín C (60 mg/100 g), a obzvlášť na cenné ovocné kyseliny.

Odporúčaná denná dávka:

Na prevenciu denne 2 x 2 kapsúl.

Ako doplňujúca terapia: denne 3 x 2–3 kapsúl.

Nevhodné pre deti do 3 rokov, použitie u tehotných a dojčiacich konzultovať s odborníkom.

 

 

Z prirodzených zdrojov

Dnes je známa skutočnosť, že prirodzené antioxidanty chránia imunitný systém organizmu, posilňujú ochrannú funkciu pokožky a spomaľujú jej starnutie, znižujú riziko vzniku srdcovo-cievnych ako aj niektorých nádorových ochorení.

Flavonoidy, antokyanidíny a proantokyanidíny, ktoré majú podobný účinok ako vitamín P, znižujú priepustnosť a krehkosť vlásočníc, zabraňujú oxidácii vitamínu C ako aj iných vitamínov a tým zvyšujú ich koncentráciu v bunkách. Je nemenej dôležité, že flavonoidy zabraňujú odbúraniu kolagénu – bielkoviny, ktorá sa vyskytuje v organizme v najväčšom množstve (nachádza sa hlavne vo väzivovom tkanive, šľachách, kĺbových väzoch, chrupavkách, kostiach a koži).

Celý článok
Adobe Portable Document Format Z prirodzených zdrojov application/pdf 83 KByte

 

 

Flavonoidy, antokyanidíny

Názov flavonoidy označuje skupinu zlúčenín, ktoré majú analogickú základnú štruktúru (flavón, izoflavón atď.), ku ktorej sa pripájajú na rôznych miestach skupiny OH (hydroxylová), resp. CH3O- (metoxy-). Tieto zlúčeniny sa vyskytujú v rôznych rastlinách čiastočne voľne, čiastočne vo forme glykozidov (komplex so sacharidom). Sacharidové zložky sa najčastejšie pripájajú na 3., 5. a 7. atóm uhlíka aglykónov, kde nahradia vodík hydroxylovej skupiny. Sú rozpustné vo vode, hydrolýzou sa nerozložia. Vyššie rastliny sú bohaté na aromatické zlúčeniny, z ktorých veľkú skupinu tvoria polyfenolové zlúčeniny (molekuly s väčším počtom fenolových jadier). Jednu skupinu z nich tvoria flavonoidy, medzi ktoré môžeme zaradiť aj antokyanidíny...

Celý článok
Adobe Portable Document Format Flavonoidy, antokyanidíny application/pdf 88 KByte

 

 

FLAVIN 7® ako lapač voľných radikálov

V posledných rokoch sa opäť venuje zvýšená pozornosť výskumu prirodzených rastlinných antioxidantov vyskytujúcich sa v ovocí. Veľkú skupinu prírodných antioxidantov tvoria flavonoidy, ktoré môžu ovplyvňovať účinok voľných radikálov na rôznych úrovniach. Ich najdôležitejšia schopnosť je pohlcovať voľné radikály.

Výskumy jednoznačne potvrdili úzky vzťah medzi lipidovou peroxidáciou a oxidačným stresom, ktoré môžu viesť k patologickým zmenám. Lipidová peroxidácia zohráva hlavnú úlohu pri vzniku kardiovaskulárnych chorôb.

Celý článok
Adobe Portable Document Format FLAVIN 7® ako lapač voľných radikálov application/pdf 76 KByte

 

 

Prof. Ján Mojžiš o FLAVIN 7®

FLAVIN7® A CHRONICKÉ OCHORENIA

Ľudský život sa neustále predĺžuje a v mnohých krajinách sa za stredný vek považuje šiesta dekáda života. Na druhej strane, výsledkom dlhšieho života je aj nárast výskytu ochorení typických pre starší vek. Ochorenia srdcovo-cievneho systému a nádory sa podieľajú viac ako 60%-tami na úmrtiach vo vyspelých priemyselných krajinách a možnosť ochorenia sa zvyšuje s vekom človeka.

Celý článok
Adobe Portable Document Format Prof. Ján Mojžiš o FLAVIN 7® application/pdf 137 KByte
Adobe Portable Document Format In vitro Antiproliferative and Antiangiogenic Effects of Flavin7® application/pdf 850 KByte

 

 

Čo ešte treba o FLAVIN 7® a flavonoidoch vedieť...

Flavonoidový koncentrát FLAVIN 7® je výťažok z ovocia, vyrobený špeciálnou molekulárnou separáciou zo siedmych druhov ovocia (čierne a červené ríbezle, čerešňa, hrozno, slivky, jablká, ostružiny).

Vyššie spomenuté rastliny sú veľmi bohaté na aromatické zlúčeniny, ktorých veľkú skupinu tvoria deriváty fenolu. K týmto zlúčeninám môžeme zaradiť aj flavonoidy. V procese fotosyntézy sa približne 1/60-tina chemicky viazaného uhlíka využije na tvorbu flavonoidov. Aj tento údaj poukazuje na fyziologický význam týchto zlúčenín. Flavonoidy sú pre ľudský organizmus nevyhnutné, podobne ako vitamíny alebo minerálne látky.

Ľudský organizmus nie je schopný syntetizovať flavonoidy. Tie sa do organizmu dostanú potravinami rastlinného pôvodu, hlavne z ovocia. Organizmus však vyžaduje viac flavonoidov, ako ich fyzicky dokáže získať z potravy. Možno ich však získať z flavonoidového koncentrátu.

Farmakologické a fyziologické účinky flavonoidov sú už dávno známe, ale i v súčasnosti prebiehajú fyziologické a klinické výskumy v tejto oblasti. Tie potvrdzujú aj ďalšie – predtým neznáme – pozitívne účinky flavonoidov.

Celý článok
Adobe Portable Document Format Čo ešte treba o FLAVIN 7® a flavonoidoch vedieť... application/pdf 88 KByte